• Hem
  • Morden är en tr...
Aktuellt

Morden är en tragedi – ett misslyckande

-Att nås av den fruktansvärda nyheten att två unga människor mördats och ytterligare en skadats är mycket sorgligt och tragiskt, det är ett misslyckande för ett samhälle. Självklart ska vi bekämpa kriminalitet med alla medel, säger Murad Artin oppositionsråd för Vänsterpartiet i Örebro.

Redan i går kväll tog boende i Vivalla, anhöriga till offren, stöd av varandra och i dag hålls ett möte i Folkets hus Vivalla. Vänsterpartiets Faisa Maxamed kommer att delta i detta möte.

-Jag har bott i Vivalla i många år och har vänner och bekanta som är berörda nu så det här berör mig mycket. Det handlar om våra barns framtid och trygghet säger Faisa Maxamed (V) femma på partiets kommunlista.

 För att förebygga brott är polisens närvaro mycket viktig i bostadsområden men det krävs också andra insatser än polisens närvaro menar Vänsterpartiet Murad Artin (V).

-Vi måste angripa kriminalitetens orsaker och fokusera på det brottsförebyggande arbetet. Dessutom krävs det långsiktiga insatser som att investera i barn och unga i bostadsområden. Ett jämlikare samhälle har också lägre kriminalitet och otrygghet.

-På längre sikt spelar det roll med minskade ekonomiska klyftor liksom satsningar exempelvis inom förskolan och när det gäller ungdomars fritid. Vänsterpartiet gör just dessa prioriteringar både i vår rikspolitik och lokalt menar Murad Artin (V).

-Vi som parti är beredda att ta vårt ansvar och hitta gemensamma lösningar med andra partier för att minska klyftor och arbeta för långsiktiga insatser så att vi knäcker kriminaliteten och att unga kan se hopp o framtidstro , säger Murad Artin (V).

Kopiera länk