Vårt parti

 

 

Vänsterpartiet kämpar för rättvisa och fred. Vi vill ha ett bättre Sverige, byggt på socialism och feminism. Vårt parti grundades 1917 som Sverges Socialdemokratiska Vänsterparti. Mycket har hänt på vägen, men vi kämpar fortfarande vidare för att alla vi vanliga människor ska ha ett så bra liv som möjligt och att samhällets välfärd ska komma många till del.

Vi behöver bli fler! Därför hoppas vi att också du ska känna dig välkommen till vänstern. Bli gärna medlem och aktivera dig, eller ta kontakt med oss för att berätta vad just du tycker.

 

Här hittar du enkla svar på frågor om Vänsterpartiets politik på de allra flesta områden:

 

 


 

 

Ring, mejla eller besöka oss om du vill veta mer om Vänsterpartiet

——————————————————————

Vänsterpartiet Örebro
Änggatan 5, 702 24  Örebro
Tele: Partilokalen 019-10 12 14 / Oppositionsrådskansliet 019-21 10 96

 

2 kommentarer till Vårt parti

  • Angående jämlikhet. Det beror på hur många som vill vara med…om det är för lite kvinnor så beklagar jag det. Och hur många döva blir förtryckta av kommunen, arbetsgivare och vice versa…att det skulle vara huvudstad för döva. Men så är det inte….döva har fortfarande inte nått jämlikhet än..trots vår kampanda att komma upp till det… men blir aldrig det…dövas förbund har kämpat ordentligt …vad är resultatet av det? de är mycket som måste komma fram. Döva har fortfarande en stor utanförskap…på arbete, fritiden och med mera på deras liv. Vem fan vill bli döv? Och vi har inte bett om att bli döv för att bli nedvärderad av inkompetenta politiker. Men vissa punkter håller jag med om er om de giriga kapitalets hunger efter makt över arbetarklassens välbefinnande inte kommer fram. Hörselskadade och döva bi aldrig aldrig jämställda med. Tyvärr. Det har vi levat med det i hela vårt liv. Arbetsgivaren väljer hellre en hörande, pga kommunikation. Hur många kan använda teckenspråk när de flesta läser bara engelska. Hmmmmm det är väl inte helt självklart att lära sig det kanske.

  • Not / Det ska stå Teckenspråkets huvudstad…. felaktig ordval om dövas huvudstad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Läs vårt äldreprogram för Örebro kommun
Läs vårt äldreprogram för Örebro kommun
Budget Örebro kommun 2018
Budget Örebro kommun 2018
Samhällsmagasinet Rött
Samhällsmagasinet Rött