• Hem
  • Hon huvudtalar ...
Övrigt

Hon huvudtalar 1 maj i Örebro

Pressmeddelande

Pressmeddelande

 Vänsterpartiets huvudtalare på 1 maj är Mia Sydow Mölleby, riksdagens gruppledare och riksdagsledamot från Hallsberg.

Martha Wicklund, 1:a namn på Vänsterpartiets kommunlista i Örebro och Jonas Ohlsson från Ung vänster Örebro län talar också.

 Först i Vänsterpartiets tåg går Kulturskolans blåsorkester, därefter kommer vad som Vänsterpartiet själva hoppas på ­­– Örebros samt århundradets största och längsta 1 maj-tåg.

1 maj är både en viktig dag att föra fram vår politik och samtidigt en folkfest för hela familjen och vi brukar ha det himla trevligt. Vi har haft Örebros längsta tåg och den största folksamlingen på Våghustorget i några år nu, det satsar vi naturligtvis på att göra även i år, säger valorganisatör Stefan Nilsson (V).

Mia Sydow Mölleby har suttit i riksdagen två mandatperioder och står även i höstens val som första namn på Vänsterpartiets riksdagslista. Martha Wicklund sitter idag i kommunfullmäktige samt i programnämnd Social välfärd men toppar listan till kommunvalet i Örebro. Jonas Ohlsson är aktiv i både Ung vänster och Vänsterpartiet.

På Våghustorget blir det förutom tal även livemusik av Mama Chajes Orkestar. Det kommer att serveras fika och erbjudas information från Vänsterpartiet.  Ett inslag av poesi är också i planeringsstadiet inför den folkfest som 1 maj är.

Allt teckenspråkstolkas. För den som lätt blir trött i benen finns det i år bänkar på torget att sitta på. Ansiktsmålning kommer att ordnas för barn.  

Vänsterpartiets 1 maj-insamling går i år till majblomman.

Samling kl. 12.30 i slottsparken. Marschen går sedan via Slottsgatan till Järnvägsgatan och därefter Storgatan/Drottninggatan hela vägen till Våghustorget.

 

 Kontakt:

Stefan Nilsson, valorganisatör och ansvarig för 1 maj:

Tfn: 076-797 12 14

Mail:[email protected]

 

Kopiera länk