• Hem
  • Kalendarium 201...
sida

Kalendarium 2018

Välkommen att delta i Vänsterpartiets aktiviteter. 


2 december
 kl. 14.00

Medlemsmöte.

Inspireras av Vänsterpartiet i Malmö och hur de kombinerar aktivism och parlamentarism. 

Dessutom ska vi ha val till nämnder och styrelser. Vi väljer vilka som ska sitta i nämnder och bolag. 

PLATS: Kulturhuset Järnvägsg 8, Obs: B-salen ingång från Gamla gatan, hiss finns på baksidan.

***

 

Partiföreningen har också olika grupper där medlemmar tillsammans pratar eller gör aktiviteter.

Du är välkommen att delta om du vill i någon av våra följande grupper: 

Fackliga gruppen. Vi är intresserade av fackliga frågor och arbetar på olika sätt för att skapa opinion kring detta och föra ut partiets frågor.   Vänsterpartiet! Vi träffas 10 december kl. 18 i partilokalen, Änggatan 5.  Vill du veta mera ring sammankallande Sunil Jayasooriya 073/0718399  [email protected].

Välfärdsgruppen. Försöker på olika sätt lyfta välfärdsfrågorna. Samlas igen tisdag 6 november 17.00 på ABF. Vill du veta mera ring Jan Pargell 076/349 51 94

Varbergagruppen. Vi jobbar med att på olika sätt föra ut partiets politik där vi bor och lyfta fram viktiga lokala frågor och så har vi kul tillsammans.  Vill du veta mera ring sammankallande Mette Holck 072/548 21 17

VivallaVänstern. Bor du eller jobbar i Vivalla och vill aktivera dig politiskt? Vi håller på att starta en grupp både för att lära känna varandra och för att kunna bedriva olika aktivieter och kampanjer.. 

Bostadsgruppen. Vi jobbar på olika sätt med bostadsfrågor och för att skapa opinion kring partiets politik för bostad för alla.  Sammankallande Jessica Carlqvist 073/325 63 86

***

Tidigare möten

5 november kl. 18.00
Mellan Hopp och förtvivlan.

Ett möte med ensamkommande och den nya folkrörelsen runt denna grupp. Vi får tex träffa Tahera som studerar andra året på vård- och omsorgsprogrammet och Linda Karlsson från föreningen Hitta hem som stöttat ensamkommande i Kumla i flera år och fått ta emot priset för Humanism och solidaritet av Vänsterpartiet under 2018. 
Arr: Vänsterpartiet Örebro och ABF.

Alla välkomna! Ingen entré men gärna frivilligt bidrag till de stödföreningar som finns på plats.

PLATS: Föreningarnas hus 5 november kl. 18.00
Slottsgatan 13 Örebro.

 

7 november kl. 18.30

Tankarnas trädgård – ”Om varför Hate Speech är farligt”

Ola Larsmo är vid sidan av sitt författarskap verksam som kulturjournalist och samhällsdebattör. Han har tilldelats en rad priser och utmärkelser för sitt skrivande och utnämndes 2018 till hedersdoktor vid Uppsala universitet. Ola kommer att föreläsa utifrån sitt bidrag Upp till varje folkmord går en ramp av ord i antologin Handbok för demokrater. Han kommer att prata om varför hate speech är så oerhört farligt, om hur ord kan få soldater att begå massmord och om hur hatet i språket blir en trygghet och en gemenskap som håller folk samman.

PLATS:  ABF, Fredsgatan 18, Örebro.
Arr: Vänsterpartiet Örebro län och ABF Tankarnas trädgård

 

20/9  kl. 18.15-20.00

Medlemsmöte. Vi kommer först att fika och ha lite eftervalssnack och kl. 19.00 kollar vi tillsammans på ett direktsänt eftervalstal med Jonas Sjöstedt. Jättekul om alla ni som är nya kommer!
Mötet hålls på ABF, Fredsgatan 18 i Örebro

6-8 september

Fest i val. Vänsterpartiet arrangerar musikfestival. Delar du våra värderingar och är du  intresserad av att spela? Kontakta [email protected]

7 september

Mia Sydow Mölleby – riksdagsledamot och 1:a på riksdagslistan talar på festivalen. 

 

8 september

Jonas Sjöstedt talar i Örebro. Kl. 14.00 i Slottsparken. 

 

25 augusti

Pride Örebro. Vi deltar i pride park och i pride-paraden. 

18 augusti

Valkickoff. Vänsterpartiet i Örebro tillsammans med föreningar som vi bjudit in att delta arrangerar en festlig dag på Våghustorget. Kom dit för att ställa frågor, lyssna på tal och musik och träffa våra kandidater till bl a kommunfullmäktige, regionfullmäktige och riksdagen. 

2 juli

Vänsterpartiets dag i Almedalen/Örebro. Vänsterpartiet Örebro åker inte till Almedalen. Vi vill hellre tala med väljare på hemmaplan. Kom och prata med oss och lyssna på Jonas Sjöstedts tal tillsammans med oss och passa på att ställa frågor eller bli medlem. Plats: Slottsparken. Tid: ca 17.30-20.

17 maj

Kafékväll där vi småpratar politik och du kan få veta mer om olika sätt att vara engagerad i valrörelsen.  Kl. 18 i Partilokalen Änggatan 5. Det finns fika och mackor.  Ta med dig en vän som ännu inte är medlem.

18 maj

Manifestation arrangerad av Palestinagruppen Örebro och där Nadja Awad (V) kommer att tala för stöd åt människorna i Gaza och Palestina och fördömande av Israels ockupation och våldshandlingar. Kl. 17 på Våghustorget.

24 maj

Medlemsmöte där partisekreterarna Aron Etzler och Hanna Gedin pratar direkt med oss via webben. Kom och lär känna Vänsterpartiet och bli peppad för valrörelse! Kl. 18.30 i partilokalen Änggatan 5.

21 april Kl.9-12

Valskolan

Nu har du chansen att vässa argumenten, lära dig mer om valfrågorna och hur vi förhåller oss till ett och annat. Mia Sydow Mölleby, riksdagsgruppens gruppledare, håller i kursen som du inte vill missa. Anmälan till [email protected]

Plats: ABF Örebro Län, Fredsgatan 18.

 

25 april kl. 18.30

Kan vi renovera billigare?
Hur kan vi renovera så folk kan bo kvar? Vad kan vi göra lokalt? Vad kan vi göra på nationell nivå?
Daniel Carlenfors, ordförande för Alla ska bo kvar Göteborg, berättar om kampen mot dyra renoveringar.
I panelen: Daniel Carlenfors, Alla ska bo kvar
Nooshi Dadgostar, bostadspolitisk talesperson V och särskild statlig utredare för att öka byggandet
Ullis Sandberg, kommunalråd S med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor Örebro kommun,
Ulf Rohlen, vd ÖBO
Hndren Ghasabi Ghaderi, ordförande Hyresgästföreningen Örebro.
Samtalsledare: Anna Lorentzon ETC
Plats: ABF Örebro, Fredsgatan 18.
Fri entré – Varmt välkommen! Arrangörer: ABF, Vänsterpartiet Örebro, Hyresgästföreningen & Wadköpings S-förening

 

23 april kl. 18.30

Medlemsmöte. Vi beslutar om kommunala valprogrammet. Och utser ny ersättare i nämnden för funktionshindrade.
Plats: Obs! Föreningarnas hus- samverkansrummet

 

28 april kl. 13

Pizza och plakat. vi käkar pizza ihop och målar plakat till 1 maj. 

Alla välkomna

Plats: Partilokalen

 

1 maj

Kom med och fira 1 maj med Vänsterpartiet Örebro. Vi samlas kl 12.30 i Slottsparken i Örebro för att gå i demonstrationståg till Våghustorget.
Talare:
Mia Sydow Mölleby (riksdagsledamot från länet samt Vänsterpartiets riksdagsgruppledare)
Martha Wicklung (första namn på Vänsterpartiets kommunfullmäktigelista)
Ung Vänster

Musik med Mama Chajes
Ansiktsmålning för barn

fler aktiviteter tillkommer

Alla välkomna!

 

16 april Kl. 18.00

Kafékväll. Kom och diskutera utkastet till kommunala valprogrammet. För dig som vill påverka vilken politik vi ska driva i Örebro kommun efter valet är detta en bra chans att få göra inspel. Beslut tar vi på medlemsmötet 23 april. 

Plats: Partilokalen, Änggatan 5

Endast medlemmar.

 

19 april Kl. 18-20.00

Kampanja som Bernie med Vänstern i Örebro län

Vi får besök av Grayson Lookner som arbetade i Bernie Sanders presidentvalskampanj 2016. Grayson arbetade som delstatsorganisatör i fem delstater under Sanders primärvalskampanj. Han var också aktiv inför det brittiska valet 2017 och utbildade där aktivister för Labour och Momentum. Nu vill vi lära oss av deras metoder och testa konceptet i Sverige och Örebro, men vill också bredda samarbetet mellan den europeiska och amerikanska vänstern.
Utbildningen riktar sig till dig som vill delta i Vänsterpartiets valkampanj 2018 och är baserad på den utbildning som genomfördes i Storbritannien 2017. På ett roligt och inspirerande vis blir du tryggare i rollen som ambassadör för Vänsterpartiets budskap om jämlikhet.
Utbildningen är gratis. Du förväntas ha för avsikt att hjälpa till i Vänsterpartiets kampanjarbete inför valet i september, men inga förkunskaper krävs. Mer info: https://www.facebook.com/events/1533783636669818/

Plats: ABF Örebro län, Fredsgatan 18 Örebro.

9 april

Kafékväll med tema Vänstern och skolan

Är du intresserad av skolfrågor? Välkommen till denna kafékväll där vi pratar om Vänsterpartiets syn på skolan och hur vi kan förbättra förutsättningarna för alla elever. Naturligtvis blir det också fokus på hur vi kan driva Vänsterpartiets politik i valrörelsen. 

Kl. 18:30

Partilokalen, Änggatan 5.

Alla välkomna

 

13 mars kl. 18.30 

Medlemsmöte med partiledningen på länk. Tema valet.

Kl. 19.00 börjar en direktsändning via webben med Vänsterpartiets partiledare, Jonas Sjöstedt, som talar om årets valrörelse. Det kommer också finnas möjlighet att via chatfunktion ställa frågor under sändningen.

Vi serverar fika från kl. 18. 

Endast medlemmar

Plats: partilokalen på Änggatan 5.

 

15 mars kl. 18.00

Örebro för jämställdhet – samtal med Martha Wicklund och Faisa Maxamed. Arr: Afrikas Horn och Vänsterpartiet Örebro.

 

7 mars kl. 17 och 19

Feministisk filmfestival.

Barnfilmen Frost sänds kl. 17. 

Sameblod sänds kl. 19 (rek. från 11 år). 

Fri entré

Plats: Varberga fritidsgård, Varberga torg 4. 

 

8 mars kl 17.30

Demonstration Örebro för jämställdhet

Vänsterpartiet och Ung Vänster arrangerar en demonstration på internationella kvinnodagen. Privatpersoner och föreningar inbjuds att delta med flaggor och plakat på temat jämställdhet och feminism lokalt, nationellt och internationellt.  

Plats: Slottsparken kl. 17.30. Tal och musik. Därefter marscherar vi mot Våghustorget för att Örebro ska se att vi är många som vill ha jämställdhet mellan kvinnor och män. 

mer info: https://www.facebook.com/events/2131844860388356/

Arr: Vänsterpartiet, Ung Vänster och ABF Örebro län

28 februari kl. 18.30 ABF, Fredsgatan 18

Ali Esbati – Vänstern, full sysselsättning och det goda arbetet

Det går bra för svensk ekonomi och även arbetsmarknaden går bättre än på länge. Samtidigt är det fortfarande många som står utanför, klyftorna växer och för vissa är arbetslivet förknippat med osäkerhet, stress och press. Ali Esbati, ekonom och Vänsterpartiets arbetsmarknadspolitiske talesperson, diskuterar utvecklingen på arbetsmarknaden och vad som ska till för att både få fler och bättre jobb.

Alla välkomna, även du som inte har rösträtt. 

 

12 februari kl. 18:30 – 20:00. 

Studiecirkel för nya och gamla medlemmar. Tema: Partiets syn välfärdsfrågorna.

Ingen föranmälan, bara att komma. 

Plats: Partilokalen Änggatan 5

 

 

18 Februari kl. 13, ABF Fredsgatan 18

Årsmöte. 

Medlemmar har rösträtt. 

 

 28 Januari kl. 13-17, ABF Fredsgatan 18

Medlemsmöte. Vi kommer bla att välja vilka som kommer stå på kommunfullmäktigelistan i valet. 

Medlemmar har rösträtt. 

 

24 januari kl. 18.30, ABF Fredsgatan 18

Kristian Lundberg om Arbete

I samarbete med ABF. Alla välkomna, även du som inte är medlem. 

Kopiera länk