• Hem
  • Lägg ner ojämst...
Övrigt

Lägg ner ojämställda Örebrogalan

Pressmeddelande 8 mars 2017

Pressmeddelande 8 mars 2017

 

Det handlar om Örebrogalan som äger rum imorgon torsdag. En gala där priser delas ut av bland annat Örebro kommun för olika prestationer som man vill uppmärksamma. Av de 13 nomineringar där Örebro kommun, Örebrokompaniet eller brottsförebyggande rådet i Örebro står bakom är det  bara 3 kvinnor som nominerats. 7 nominerade är män (eller företag med manlig vd) och 3 är företag eller organisationer bestående av både män och kvinnor.

-Vi har tydliga ställningstagande för jämställdhet i Örebro. Jag vet att arbetet tar tid men det här har kritiserats, av mig och andra, i flera år så nu hade jag förväntat mig resultat, säger Murad Artin (V).

De priser som kommunen är inblandade i är: Näringslivspriset, Årets bragd, Kulturpriset, Miljöpriset, Årets guldvinge, Kvalitetspriset, Millencollin music prize. Det är inte alla priser som ska delas ut som har nominerade utan några av vinnarna meddelas direkt på galan.

-Den skeva fördelningen av priserna har varit något jag påtalat varje år. Nu vet jag inte vilka som kommer få pris än, men det är klart att det är mindre chans för kvinnor att få pris när de inte nominerats i lika hög grad, säger Murad Artin (V).

-Örebrogalan och priserna har spelat ut sin roll. Dags att lägga ner och tänka på något nytt sätt att uppmärksamma personer och företag som utmärker sig inom olika områden, säger Murad Artin (V).

-När det gäller övriga priser som delas ut av exempelvis näringslivet ser det inte heller bättre ut.

 

 

Kopiera länk