• Hem
  • Murad Artin (V)...
Pressmeddelande

Murad Artin (V): Det här känns extra fint för mig

Pressmeddelande från Vänsterpartiet i Örebro

I dag avtäcks Örebros första minnesmonument av folkmordet i dåvarande Ottomanska riket 1915. För Murad Artin som inledde processen som riksdagsledamot om att erkänna folkmordet är det extra fint att Sveriges första minnesmonument uppförs i Örebro.minnesmärke Örebro

I dag avtäcks Örebros första minnesmonument av folkmordet i dåvarande Ottomanska riket 1915. För Murad Artin som inledde processen som riksdagsledamot om att erkänna folkmordet är det extra fint att Sveriges första minnesmonument uppförs i Örebro.

– Jag och Vänsterpartiet i Örebro lade en motion om ett sådant här monument 2007. Det har gått många år sedan dess, men nu känns det väldigt fint att få vara med när det avtäcks, säger Murad Artin (V).

Vänsterpartiets Murad Artin (V) Örebro, inledde processen för att få Sverige att erkänna folkmordet av armenier, assyrier/syrianer, kaldéer och pontiska greker i dåvarande Ottomanska riket när han satt i riksdagen.

Murad Artin, som själv har rötterna i Armenien, har under sina år som svensk politiker ofta återkommit till frågan om erkännandet och uppmärksammandet av folkmordet.

– Jag är stolt över att jag var med om att få riksdagen att erkänna folkmordet, även om det tog tio år, och ännu stoltare som Örebroare att nu få vara med om avtäckningen av detta monument, säger Vänsterpartiets oppositionsråd Murad Artin (V).

Det är det första officiella minnesmärket i Sverige som i dag får besök av bland andra Armeniens ambassadör.

För mer information kontakta:
Murad Artin, oppositionsråd Vänsterpartiet, 070-3760398

Kopiera länk