• Hem
  • Företags vinstj...
Övrigt

Företags vinstjakt drabbar nu bilister och cyklister i Örebro

Pressmeddelande

Pressmeddelande

-Förutom inom skola och omsorg, skapar företagens jakt på vinst problem för kommunen även här. Man försöker lura skattebetalarna, genom att använda asfalt av lägre kvalité, och det kan vi såklart inte acceptera. Jag tycker att kommunen ska stämma NCC för avtalsbrott, säger Murad Artin, oppositionsråd för Vänsterpartiet.

Tidigare idag meddelade Örebro kommun att NCC Industry AB inte följer det avtal bolaget har med Örebro kommun avseende beläggnings- och återställningsarbeten. Kommunen har upphandlat från företaget att utföra delar av tekniska förvaltningens verksamhet. Nu visar det sig att man snålat med kvalitéten på asfalten och slarvat med jobbet!

Istället för att åtgärda de fel och brister man gjort i arbetet, så försöker NCC nu att häva avtalet med kommunen. Så förutom att företaget inte levererat en tjänst som håller måttet, så står nu kommunen utan någon som utför det underhåll man upphandlat.

-När man väljer att upphandla innebär det ju att kommunen själva inte kan göra jobbet. Och när inte heller det privata företaget gör vad de sagt, så blir det sämre för hela kommunen. Jag hoppas att man funderar både en och två gånger innan man upphandlar i framtiden, fortsätter Murad.

Nyligen uppdagades hos Futurum och ÖBO att isoleringen i flera nybyggda hus inte håller måttet och måste göras om. Förra sommaren kom det också fram att företaget som ansvarar för driften av slussen, haft undermåliga arbetsvillkor för sina anställda.

Det är inte acceptabelt! Det är kommunens ansvarsområden och då måste också kommunen kunna garantera att invånarna får valuta för sina skattepengar. Vi måste se över den här situationen och vad som upphandlas och vi i Vänsterpartiet kommer att lämna ett förslag på åtgärder vid nästa sammanträde för tekniska nämnden, avslutar Murad Artin.

 

Kopiera länk