• Hem
  • Alla ska ha råd...
1 maj

Alla ska ha råd – 1 maj 2023

Alla ska ha råd!
Det är temat för Vänsterpartiet 1 maj 2023.
I dag är det många som inte har råd med mat på bordet, som har problem med elräkningen och hyran och lever i ekonomisk stress.
Därför vill Vänsterpartiet pressa matjättarna till att sänka matpriserna och ge alla elever gratis frukost i skolan. Vi vill halvera avgifterna i kollektivtrafiken och slopa karensavdraget. Vi vill bygga billiga hyresrätter. För vi vill att alla ska ha råd att leva sitt liv fullt ut. Det är det årets första maj-paroll handlar om.I det här tuffa ekonomiska läget gör många ideella organisationer fantastiska insatser för att täcka upp för det som egentligen borde vara samhällets ansvar. Därför går vår första maj-insamling i år till Majblomman.
Vår huvudtalare i år blir vår nyvalda riksdagsledamot Nadja Awad från Varberga i Örebro, hon är suppleant i riksdagens civilutskott och miljö- och jordbruksutskottet och mycket engagerad i kampen mot rasism och i bostadsfrågan.
Talare är också Jaber Fawaz, nyvald kommunfullmäktigeledamot och en känd profil i Vivalla samt Rasmus Liedström, Ung Vänster.
Hålltider:12.00 Samling med festligheter i Slottsparken13:00 Avgångca. 13:30 Tal och fest på VåghustorgetFrån ca. 16 Efterfest med livemusik med Johanna och Petter Kroon på Artbar.
Talen på Våghustorget teckenspråkstolkas.
Ansiktsmålning, popcorn & kaffeservering.
För mera information: 1 maj 2023 Örebro | Facebook
Kopiera länk