• Hem
  • Martha Wicklund...
Pressmeddelande

Martha Wicklund omvald som kommunalråd

Martha Wicklund valdes till kommunalråd för Vänsterpartiet Örebro, detta fastslogs på ett medlemsmöte under måndagskvällen. Martha har varit Vänsterpartiets kommunalråd under den gångna mandatperioden och får således förtroendet att leda partiet under den kommande mandatperioden.

– Jag är glad och hedrad över att ha fått medlemmarnas förtroende att få representera Vänsterpartiet i kommunen. Det är ett uppdrag jag tar på största allvar och jag ska göra allt i min makt för att få genomslag för våra frågor i Örebro kommun, säger Martha Wicklund.

I kommunen har Vänsterpartiet växt – både sett till antalet medlemmar i föreningen och antalet mandat i Kommunfullmäktige. Fem mandat har blivit sex och medlemsantalet har ökat från ca 500 i början av förra mandatperioden till 637 idag.

Även om landet generellt har gjort en högersväng och vi har en regering som öppet legitimerar både rasism och klimatskepticism så är jag oerhört stolt över att Vänsterpartiet i Örebro växer. Jag ser fram emot att fortsätta växa tillsammans med våra medlemmar och skapa ett mer vänsterinriktat Örebro, säger Martha.

Det står, sedan en tid tillbaka, klart att kommunen kommer att styras av Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet. Vänsterpartiet kommer därför att driva en rak och hård oppositionspolitik.

Med tanke på att Socialdemokraterna börjat driva alltmer borgerlig politik och nu ska styra kommunen med två borgerliga partier så behövs Vänsterpartiet mer än någonsin. Jag kommer att fortsätta arbeta hårt för att stärka välfärden i kommunen. Men vi kommer också att vara en viktig och tydlig röst mot rasism, populism och främlingsfientlighet, avslutar Martha Wicklund (V).

Kopiera länk