• Hem
  • Nu vill Vänster...
Kulturprofil

Nu vill Vänsterpartiet ha ett nytt kulturkvarter

Nu är de första spadtagen tagna för ett nytt Kulturkvarter, med ny kulturskola och stadsbibliotek. Det är bra för kulturen menar vi i Vänsterpartiet men nu vill vi gå ett steg till.

– Vi ställde oss bakom bygget av Kulturkvarteret, för att det behövs nya lokaler för våra kulturverksamheter. Men vi i Vänsterpartiet har hela tiden vara måna om att det också ska satsas på fritt skapande, undergroundkultur och folkbildning, säger Linn Josefsson, kandidat till kommunfullmäktige för Vänsterpartiet.

Vi i Vänsterpartiet föreslår nu att industriområdet Holmen, ska utvecklas i i linje med den kulturprägel och betydelse för musik-örebro som området har idag. På Holmen finns flera av studieförbundens musikhus, där många av Örebros artister övar.

– Det är superviktigt att det finns bra replokaler, om Örebro även i framtiden ska kunna vara en bra musikstad. Det behövs ett område där det kan få låta lite mer och där vi kan utveckla fler mötesplatser för invånare, menar Linn Josefsson.

Kring Holmens industriområde bor minst 40000 örebroare och flera av stadsdelarna är stora med många ungdomar. För dem är det viktigt att hitta platser för fritidssysslor och nya mötesplatser och anledningar att träffas. Ett område med olika kulturinslag, livescener, konstutställningslokaler och restauranger skulle vara ett komplement till de nya lägenheter som byggs runt om i Örebro .

– När Örebro växer behövs det inte bara någonstans att bo, utan även någonstans att leva. Det behövs ett område som sticker ut och som växer tillsammans med civilsamhället och folkbildningen. Vi i Vänsterpartiet har också en idé om att det skulle vara en bra plats för ett nytt badhus norr om staden, avslutar Linn.

Kopiera länk