• Hem
  • Örebroare i top...
Pressmeddelande

Örebroare i topp på distriktets region- och riksdagslista

Nu har Vänsterpartiet i Örebro län antagit listorna till riksdags- och regionvalet nästa höst. Detta fastställdes på partiets valkonferens i Degerfors i helgen. I topp på både riskdags- och regionlistan finns två örebroare: Nadja Awad och Jessica Carlqvist.

Nadja Awad, som till vardags arbetar som lärare, står som andranamn till riksdagen tillsammans med förstanamnet Johan Stolpen från Hällefors.

– Jag har i många år kämpat för jämlikhetsfrågor såsom feminism och antirasism. Därför ser jag fram emot att fortsätta ta den kampen för socioekonomiskt försatta bostadsområden i Sverige. Rätten till en likvärdig skola och en meningsfull fritid ska inte styras av vart du bor, säger Nadja Awad.

Även Jessica Carlqvist arbetar som lärare och är ordinarie ledamot i regionfullmäktige samt byggnadsnämnden i Örebro kommun. Jessica står som förstanamn på Östra valkretsens regionlista och brinner för frågor som rör både psykiatri, miljö och utveckling av hela länet.

– Det känns väldigt bra och roligt att få fortsätta det politiska arbetet inom regionen. Med den ökade smittspridningen är det särskilt personalen jag tänker på och vill värna om. Regionen måste vara en attraktiv arbetsgivare för framtida kompetensförsörjning. Vänsterpartiet tror på arbetstidsförkortning där det är som tuffast, för att personalen ska orka med och orka arbeta arbetlivet ut.

Linn Josefsson är partiföreningens ordförande, hon vittnar om en tillströmning av nya medlemmar till föreningen och även ett ökat intresse bland medlemmar som vill kandidera till uppdrag.

– Det är superkul att vi växer som parti. Det finns en stark tro på framtiden inom Vänsterpartiet, vi ser allt fler exempel på att Vänsterpartiet kan påverka både lokalt och nationellt, säger Linn Josefsson.  

Kommunalråd Martha Wicklund som deltog på helgens valkonferens känner sig hoppfull.

– Nadja och Jessica är otroligt kompetenta och drivna. Nu ser jag fram emot att påbörja valrörelsen tillsammans med dem och alla andra, säger Martha Wicklund.

Kopiera länk