• Hem
  • Sörman (C) har ...
Övrigt

Sörman (C) har tappat kontrollen

Pressfoto: Sofie Isaksson

Pressmeddelande

 Centerpartiet har styrt över den sociala välfärden i Örebro i 12 år och har drivit den till botten. Enorma miljonunderskott, vinstuttag ur välfärden och nu flera polisanmälningar är aktuella problembeskrivningar från Per-Åke Sörmans (C) ansvarsområde.

 –Per-Åke Sörmans (C) ledarskap är under all kritik. Avslöjanden kring lov och privatiseringsexperimentet har duggat tätt på sistone och nångång måste det ta slut tycker jag. Sörman har tappat kontrollen, säger Murad Artin, oppositionsråd för Vänsterpartiet.

 Vänsterpartiet har de senaste åren gång på gång lyft frågor om hur den nya organisationen med privata företag som utförare och lagen om valfrihetssystem, lov, lett till en dyr organisation utan kontroll. Det har varit svårt att få insyn och kommunledningen med C, S och Kd har blundat för problemen.

-Det har ju pågått ända sedan Lov, infördes i hemvården att vi fått signaler om att saker inte stått rätt till. Underskottet växte lavinartat upp till 100 miljoner kronor och dessutom fick vi signaler om att företagen fick plocka ut mer medel än de äldre fått ”brukartid”, säger Murad Artin (V).

Polisen har fått in anmälningar från kommunen gällande utförande företag som anmälts av kommunen för avtalsbrott och mot kommunen som enligt en anmälan ska ha behandlat företagen olika.

– Socialdemokraterna går nu tydligt ut och klamrar sig fast vid ett kommande samarbete med C och Kd och det gör mig riktigt illa till mods att de gör det under dessa förhållanden. Det är dags att lämna Centerpartiet och alla problem bakom sig och gå in med något annat. Det drabbar ju äldre i vår kommun och det drabbar välfärden allvarligt, säger Murad Artin (V).

 

Kopiera länk